lauantai 6. huhtikuuta 2013

Floora saapuu talliin

Nousen sängystäni ripeästi ja innoissani. Tänään saapuu talliin upouusin hankintani. Meillä onkin pian jo talli täynnä, kun on enään yksi karsina vapaana. Hoidan aamutoimeni ripeästi ja lähden sitten ulos. Katselen ympärilleni. Taivas on vielä pilvessä, mutta ilma on jo melko lämmin. Suuntaan kulkuni talliin. Kello on kahdeksan aamulla, joten käyn ruokkimassa polleni. Menen sisälle talliin ja napsautan valot päälle. Hevoset hörisevät ja odottavat selkeästi aamuruokiaan. Heitän hevosille karsinoihin ruuat, jotka sekoitin valmiiksi jo edeltävänä iltana. Menen mittailemaan heiniä suuriin säkkeihini ja punnitsen ne. Kaikki hevoset saavat heiniä parisen kiloa, paitsi pieni Hjart hieman vajaan. Nostan heinät kärryihin ja lähden viemään niitä tarhoille. Tarhojen pohjat on pysyneet viellä ihan hyvinä, mutta kohta ne alkavat mutastua ja pitää varmaan hommata jokin heinäkatos tai rahdata hevosia sisään ulos. Mutaiseen maahan kun ei viitsi heiniäkään laittaa. Heitän heinät omiin kasoihinsa tarhoihin ja palaan talliin. Pitäisi varmaan piakkoin hommata toinen ori talliin, kun ei tuota Daniakaan voi ikuisuuksiin yksin pitää. Hevoset ovat jo syöneet, joten haen varastosta Betylle fleecevuorisen sadeloimen. Tamma kun on hieman vilukissa. Heitän loimen tamman selkään ja kiinnitän remmit. Sen jälkeen laitan Betylle riimun ja lähden viemään sitä ulos.

Vapautan Betyn tarhaan ja se meneekin yhden heinäkasan luokse. Yksitellen talutan kaikki hevoset ulos tarhoihinsa ja tammatkin osaavat hienosti mennä omien heinäkasojensa luokse, eikä riitaakaan tule. Suuntaan sitten talliin ja nappaan ulkopuolelta kottarit ja talikon. Aloitan karsinoiden siivoamisen Betyn karsinasta. Vähitellen saan kaikki siivottua ja kuulenkin samassa ulkoata auton ääntä. Hätkähdän ja suunnistan kottikärryjen kanssa ulos. Pihaan kaartaa auto, jonka perässä kiikkuu traileri. Floora, uusin hankintani on saapunut. Autosta nousee ruskeahiuksinen nainen, joka esittäytyy Anneksi. Höpisemme hetken jotain ja päätämme sitten ottaa tamman ulos. Anne menee sisälle trailerin etuovesta ja minä lasken takasillan ja avaan takapuomin. Floora vaikuttaa hieman hermostuneelta ja rynniikin trailerista melkoisella vauhdilla. Tamma päästää ilmoille kimeän hirnahduksen ja saakin pari vastausta muilta hevosiltani. Anne ojentaa Flooran riimunnarun minulle.
"Flore du Gite", huokaisen ja taputan tamman kaulaa. Talutan Flooraa muutamia kierroksia tallipihaa ympäri ja Anne tekeekin jo lähtöä. Tuo vei jonkun tallityttönsä kanssa Flooran tavarat jo varustehuoneeseemme. Sitten kaksikko lähtee ja minä tarkistan että tammani ovat jo syöneet heinänsä. Sitten päästän Flooran niiden seuraan. Kaikki vaikuttaa sujuvan hyvin, mitä nyt vähän ne riehuvat. Danikin vaikuttaa kiinnostuneen uudesta tulokkaasta. Hymähdän itsekseni ja jätän hevoset rauhaan. Menen sisälle talooni soittamaan Annelle (ystävälleni siis), että Floora on saapunut. Tuo lupautui saman tien tulemaan tallille katsomaan tulokasta. 

Kuva (c) Anne L. 

- Sussu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti