tiistai 16. huhtikuuta 2013

Flooralla ja Rexillä maastossa

"Anne! Nappaa Floora tarhast ni lähetää maastoon", huikkaan tallissa lymyilevälle ystävälleni. Tuo kurkistaa ovesta ja myöntyy. Samassa huomaankin Joonaksen päristelevän moottoripyörällään tallipihaan.
"Laita Florskulle sitte kärryt et saadaan toi matonenki mukaan", virnistän ja nyökkään Joonaksen suuntaan. Livahdan nopeasti paikalta, koska huomaan Joonaksen mulkoilevan minua pahasti. Kipaisen oritarhalle ja huhuilen jytkyä shireorhia luokseni.
"Rex tänne ja sassiin", huhuilen ja livahdan tarhaan sähkölankojen välistä. Toisella silmälläni tarkkailen Annea, joka yrittää pyydystää Flooraa tammatarhasta. Joonas pysyy riittävän kaukana aidan ulkopuolella. Astelen suuren shirepollen luokse ja taputan tuon kaulaa. Eikka ja Danikin tulevat tervehtimään, mutta hätistän ne pois. Nappaan Rexin riimusta kiinni ja lähden taluttamaan sitä portille. Lähden taluttamaan Rexiä riimusta talliin päin. Päästän oripojan Eikan karsinaan, sillä orilla ei vielä ole omaa karsinaa, vaan se on vasta rakennusvaiheessa. Karvakasat (suom. Dani ja Rex) joutuvat yöpymään vielä tämän viikon ulkosalla, jotta seitsämäs karsina saadaan valmiiksi.

Viimein Anne saapuu talliin teuttaroivan Floran kanssa. Tammuskalla vaikuttaakin olevan hieman huono päivä. Anne kiinnittää tamman käytävälle hoidettavaksi ja passittaa Joonaksen hakemaan Flooran harjapakkia.
"Tuo Rexsin harjapakki ja suittet", huikkaan vielä pojan perään ja tuo pitää vain epämääräisen murahduksen. Nappaan Rexiltä riimun pois ja odotan talliorjaa. Kun harjapakki saapuu, alan harjailla Rexiä reippain ottein. Joudun varvistelemaan aika paljon, sillä en muuten yltäisi orin selkää harjailemaan. Anne ja Joonas saavat Flooran nopeasti harjattua, joten Anne noutaa tamman ajovaljaat. Itse suitsin Rexin ja pyydän Joonasta viemään orin ulos kävelemään. Itse avustan Annea ajovaljaissa ja viemme sitten Flooran ulos. Nappaamme kärryt tallin seinustalta ja kiinnitämme ne tamman perään. Kun olemme valmiit, Joonas punttaa minut Rexin selkään. Kun saan tasapainoni kuntoon Rexin paljaassa selässä ja Joonas ja Anne ovat kärryillä, lähdemme astelemaan tietä pitkin. Itse ratsastan perässä, sillä Floora kuitenkin näykkisi Rexsiä ahterista ja siitähän suuri herra ei pidä. Kävelemme jonkin matkaa ja kun käännymme pikkutielle, lähdemme ravaamaan. Joudun nappaamaan Rexin harjasta kiinni, sillä sen suuri ravi pomputtaa liikaa. Ravailemme melko rennosti, ja pitkällä suoralla spurttaamme. Floora ravaa kovaa vauhtia ja Rex laukkaa rentoa laukkaa perässä. Spurttipätkän jälkeen ravaamme vielä jonkin verran ja kävelemme sitten tallille.

Tallilla hoidamme pollet pois ja viemme ne tarhailemaan. Anne ja Joonas pääsevät syömään seurassani äitini pöperöitä.
"Huomenna Joonas hyvä, saat alkaa opetella ratsastuksen alkeita Betyn kanssa", huomautan pojalle. Ratsastuksen sovimme jo kuukausi sitten, mutta Joonas on siirtänyt aikaa jo ties kuinka monta kertaa.
"Ajattele, sit ku säki osaat ratsastaa, ni pystytään liikuttaa ainakin kolme heppaa kerral", Anne sanoo ja katselee poikaystäväänsä hymyillen. Joona nurisee, mutta myöntyy lopulta ja suo Annelle suloisen virnistyksen. Naurahdan ja nappaan hieman lisää ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti