lauantai 16. maaliskuuta 2013

16.03.2013 Hevoskannan vahvistus

- Vitsit mua jännittää, mutisee Anne, joka ei ole vielä kertaakaan nähnyt uusinta hevoshankintaani. Olen nyt sitten mennyt ostamaan itselleni nuoren tinkeriorin. Joonaskin tuntuu olevan kovin kiinnostunut tulokkaasta, tai sitten yrittää vain miellyttää Annea. Suunnitelmissamme olisi Annen kanssa alkaa ajamaan valjakkoa tämän oripojan kanssa, onhan se sentään valjakkopainotteisesta suvusta.

Hetken odotteluiden jälkeen pihaan kaartaa siisti traileri, josta nousee orin, eli Danin kasvattaja Tuire. Esittäydymme ja on aika ottaa hepo ulos. Avamme takasillan Annen kanssa ja Tuire taluttaa ulos uljaan tinkeriorin pitkine vuohiskarvoineen. Ori steppailee ympäriinsä ja hirnahtelee tammoille. Betty eteenkin tuntuu olevan erityisen kiinnostunut uudesta tulokkaasta. Saan Tuirelta orin riimunnarun käsiini ja höpisemme hetken perusasioita. Kaupat olemme tehneet jo aikaisemmin, mutta Tuire haluaa tarkastaa vielä tallimme. Viemme Danin oritarhaan, jossa se alkaa väläytellä kauniita askeleita. Huomaan Joonaksen astelevan tarhalle ja tuijottavan oria. Menemme Annen ja Tuiren kanssa sisälle talliin ja esittelen paikat. Kaikkialla on Tuiren mielestä siistiä, ja tuo uskaltaa jättää kasvattinsa meille. Sanomme hyvästit ja menemme ulos Annen kanssa katselemaan Dania. Joonas on ollut pitämässä orille seuraa.
- Sustahan on tulossa oikee hevospoika, virnistän tuolle ja poika mulkaisee minua. Naurahdan ja vilkaisen Anneen. Napsin vielä pari kuvaa uudesta uljaasta hevosestani ja menen sitten sisälle. Anne lähti maastoon kärryttelemään Tonin kanssa.


- Sussu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti