sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Issikkapomppuja

"Hjart kuule, jos et anna nyt kiinni, niin tapahtuu kauheita", kiroan edessäni juoksevaa islanninhevostammaa. Hjart tahtoo leikkiä hippaa, mutta itse haluaisin vain nyt ratsastamaan. Puuskahdan ja istahdan maahan muristen. Hjart pysähtyy ja katsoo minua tuuhean otsatukkansa alta. Se irvistää minulle nostamalla ylähuulensa ilmaan ja lähtee sitten laukkaamaan portille päin. Tuhahdan ja nousen. Astelen portille ja siellä Hjart antaakin jo kiltisti kiinni. Kehun tammaa hieman ja otan sen ulos portista. Suljen portin perässäni ja lähden taluttamaan islanninhevostani talliin. Sidon sen tallin edustalla olevaan koukkuun, sillä hevosia on mukava hoitaa ulkona hyvän ilman sattuessa. Harjapakin olin kantanut hoitopaikalle jo valmiiksi, joten aloitin harjaamisen heti. Hjart oli onnekseni puhdas, joten hetken kuluttua olimme jo valmiit.

Talutan Hjartin kentälle ja kokoan sinne kolmen esteen sarjan. Laitan esteet aluksi 30cm korkuisiksi ja nousen sitten tammani selkään. Aloitan tamman verryttelyn normaaleilla ympyröillä ja kiemuraurilla. Otan sinne tänne laukkapätkiäkin. Hjart on melko säikky ja poukkoilee sinne tänne. Pyrin keventelemään ravissa rauhallisesti ja laukassa istumaan tasaisesti. Alkuverryttelyjen jälkeen aloitamme hyppäämisen. Ohjaan Hjartin laukassa sarjalle. Tamma hyppää ensimmäisen, mutta toisella kieltää. Yritämme uudelleen ja kaikista esteistä päästään ylitse. Rauhoittelen tammaa ja tulemme sarjan pariin otteeseen toisestakin suunnasta. Laskeudun alas ja nostan esteet 50cm. Tulemme sarjan vielä muutamaan otteeseen kumpaankin suuntaan. Hjart rauhoittuu nopeasti ja olen siihen todella tyytyväinen. Kehaisen tammaa ja teemme loppuverryttelyt.

Hoidan Hjartin ripeästi pois ja vien sen laitumelle. Käyn viemässä varusteet varustehuoneeseen ja tämän jälkeen suuntaan kentälle. Kannan estekalustot kentän reunalle, niille tarkoitettuun kohtaan. Käyn luultavasti iltapäivällä irtojuoksuttamassa osan hevosista, mutta enempää en ratsasta enään tänään.

- Sussu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti